Beschermingstapes voor aluminium

Aluminium is het meest overvloedige metaal in de aardkorst. Het is een materiaal dat steeds meer aanwezig is in ons dagelijks leven. Het is een uitzonderlijk metaal dat in vele toepassingen wordt gebruikt dankzij de talrijke nuttige eigenschappen. 

Het is een materiaal voor veelzijdig gebruik, zowel licht als bestendig, duurzaam en flexibel, zeer reflecterend en volledig recyclebaar. En het wordt in vele gevallen door fabrikanten, architecten en ontwerpers zeer op prijs gesteld vanwege deze uitstekende eigenschappen.

Aluminium en legeringen ervan worden beschouwd als kneedbare, vervormbare en procesgeschikte materialen die geschikt zijn voor een vrijwel onbeperkt aantal toepassingen. Of het nu kaal, geborsteld, geanodiseerd of gekleurd geanodiseerd is, de verschillende structuren of afwerkingen maken het gebruik van meerdere ontwerpen, vormeffecten en esthetiek mogelijk.

Beschermingstapes voor aluminium

Aluminium heeft bescherming nodig tijdens het productieproces

Grote industrieën vertrouwen op de kwaliteit en expertise van Novacel.

Voordat aluminium een afgewerkt product is, doorloopt het verschillende zware industriële processen, een aantal automatische of verwerkingshandelingen en uiteindelijk opslag. Om te voorkomen dat het oppervlak tijdens al deze stappen wordt beschadigd, is de juiste veilige bescherming van groot belang!

Of het nu gaat om de buitenkant van gebouwen, interieurdecoratie, verlichtingstoepassingen, huishoudelijke apparaten, elektronica of andere industrieën, Novacel kan een speciaal assortiment bieden voor de bescherming van uw kale of geanodiseerde aluminium rollen of platen.

Novacel biedt een volledig assortiment van innovatieve, betrouwbare en veilige oplossingen om de integriteit van uw waardevolle aluminium oppervlakken te behouden tijdens alle productieprocessen:

  • Buigen
  • Ponsen
  • Stempelen
  • Snijden
  • Boren
  • Doorslijpen
  • Rolvormen
  • Dieptrekken
  • Lasersnijden

Premium beschermingstape voor aluminium

Het Novacel standaard of premium assortiment voor aluminium biedt specifieke, stabiele lijmsystemen, een snelle en gemakkelijke verwijdering plus een aanzienlijke weerstand buitenshuis. Het maakt ook probleemloos snijden, dieptrekken en stempelen van Fiber Laser of CO2 Laser mogelijk.

Novacel beschermende oplossingen voor aluminium zijn verkrijgbaar in een reeks van lijmtechnologieën, diktes en kleuren, ofwel onbedrukt, ofwel met generieke/aangepaste prints. 

Ontdek het Novacel Laser-snijassortiment voor aluminium

Trumpf-machine

Novacel 4224 en Novacel 4228REF zijn de meest hoogwaardige beschermende tapes op de markt voor Laser CO2 en Laser Fiber snijprocessen. Dankzij deze bewezen hoogwaardige beschermingsoplossingen kunt u al uw aluminium materialen veilig en optimaal snijden.

Lees meer over onze innovaties op het gebied van lasersnijden.

Easy Peel-producten voor aluminium

Easy Peel

Novacel 4802 en Novacel 4805 zijn Novacel gele en transparante Easy Peel-oplossingen voor blank en geanodiseerd aluminium in standaard en dunne platen of rollen. Geniet van de beste bescherming voor uw gevoelige oppervlakken en profiteer van de snelste en gemakkelijkste verwijdering die op de markt verkrijgbaar is.

Lees meer over de expertise van Easy Peel.

Heb u premium tapes nodig voor dieptrekken?

Om een optimale bescherming te garanderen, heeft Novacel de "Deep Blue"-oplossingen, een speciaal assortiment voor aluminium, dat voldoet aan alle vereisten voor dieptrekken. Veilige producten die perfect op uw oppervlak passen zonder te scheuren. Een oplossing die een snel en efficiënt proces garandeert en een probleemloze folieverwijdering van uw oppervlak.

Met Novacel 4241 en Novacel 4105 kunt u perfect snijden op volle snelheid zonder bobbels of omhoog komen tijdens dieptrekbewerkingen. Lees meer over onze expertise op het gebied van dieptrekken.


Beveilig uw metalen spoelen

Ontdekken Boston Tapes uniek assortiment om uw spoelstart- en spoelsluitoperaties te garanderen.

Beveilig uw metalen spoelen
Verbeter uw merkimago

Verbeter uw merkimago

Geef uw merk meer zichtbaarheid door uw logo op uw beschermfolie te bedrukken.

Beheers uw impact op het milieu

Alle beschermfolies van Novacel zijn recyclebaar, PVC-vrij, ftalaatvrij en voldoen aan REACH.

Beheers uw impact op het milieu
Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Novacel raadt u aan om Walco applicatiemachines voor gegarandeerde efficiëntie.