Beschermfolies voor polyester (PET)

Geëxtrudeerde thermoplastische polyesterplaten (PETG en APET) worden gekenmerkt door een hoge slagvastheid, een hoge transparantie en een goede bedrukbaarheid. Ze zijn ook 100% recyclebaar.

Eenvoudig te verwerken beschermfolie voor PETG-oppervlakken

Beschermfolies voor polyester oppervlak

Wist u dat PETG de beste keuze is voor thermovormen? 

PETG, vaak gebruikt als alternatief voor polycarbonaat- en acrylplaten, wordt steeds populairder voor display- en signagetoepassingen en voor decoratie en beglazing, en kent een groeiend succes voor gelaatsschermen en sociale afstandsschermen. 

Makkelijk en snel te verwerken zoals bij stansen, met vorming bij lage temperatuur, geen voordrogen vereist en geschikt voor lasersnijden. PETG is ook een zacht oppervlak dat meer kans op krassen heeft dan APET. Daarom bieden Novacel gecoëxtrudeerde folies de beste bescherming:

  • PETG-proces
  • Novacel 9246 verdient de voorkeur voor PETG-folies vanwege de lage en stabiele hechting van deze maskeerfolie, die ervoor zorgt dat er geen beschadiging en geen omkrullen van het materiaal optreedt, maar ook niet loskomt tijdens de verwerking. Het is geschikt voor zeefdruk en heeft het voordeel dat het gemakkelijk kan worden verwijderd zonder resten, vlekken of lijm van de beschermende folie achter te laten.
  • Novacel 9830 is de beste keuze voor PETG-platen met een consistentere hechting om te voldoen aan de strengere fabricageprocesvereisten voor platen.

De juiste beschermfolie voor APET-oppervlakken

Beschermfolie voor APET-oppervlak

Wist u dat APET perfect is voor vlakke en koude buigtoepassingen en dat het geschikt is voor voedingsmiddelen? 

APET wordt aanbevolen voor buitenreclamepanelen, dienstregelingskasten, posterhoezen en voor binnentoepassingen zoals koelelementen voor het bewaren van voedsel en beschermende beglazing voor machines.

Novacel 9823 is de voor de hand liggende keuze voor APET-platen en biedt een soepele maar consistente hechting om de beperkingen van het APET-fabricageproces aan te pakken.


Verbeter uw merkimago

Verbeter uw merkimago

Geef uw merk meer zichtbaarheid door uw logo op uw beschermfolie te bedrukken.

Beheers uw impact op het milieu

Alle beschermfolies van Novacel zijn recyclebaar, PVC-vrij, ftalaatvrij en voldoen aan REACH.

Beheers uw impact op het milieu
Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Novacel raadt u aan om Walco applicatiemachines voor gegarandeerde efficiëntie.