Beschermfolies voor polycarbonaat

Beschermfolies voor dashboard

Polycarbonaatfolie is een thermoplastisch materiaal met eigenschappen zoals optische helderheid, bedrukbaarheid, slagvastheid en maatvastheid. De folie biedt ook een hoge temperatuurbestendigheid en verwerkbaarheid voor secundaire processen zoals stansen, blinddrukken en koud- en warmvormen.

Grafische toepassingen, beveiliging en ID-kaarten, consumentenelektronica, auto-instrumenten en decoratie behoren tot de toepassingen.

Hoogwaardige bescherming voor polycarbonaatfolies

Geïntegreerde schakeling voor PC-folieDe meeste polycarbonaatfolies worden standaard geleverd met de beschermende maskeerfolie om krassen en vuil tijdens transport, hantering en fabricage te voorkomen.

Hoge prestatievereisten verbeteren de helderheid van het oppervlak, ondergaan stans-, print- en vormbewerkingen terwijl het oppervlak van de polycarbonaatfolie intact blijft.

Beschermfolie met laag gelgehalte, zachte en stabiele hechting en gemakkelijk afpellen zonder beschadiging of krullen van het oppervlak zijn de belangrijkste voordelen van Novacel 9246 en Novacel 9078.

Polycarbonaatfolie is ook verkrijgbaar in verschillende oppervlaktetexturen, waaronder glanzend of gepolijst, fluweel, mat en suède. Hiervoor levert Novacel speciale beschermende maskeerfolies met hechting afgestemd op de afwerking van het PC-oppervlak.

Polycarbonaatfolies kunnen ook beter presteren dankzij een specifieke coating die zorgt voor een betere krasbestendigheid, een grotere weerbestendigheid bij buitengebruik en een betere weerstand tegen reiniging en industriële chemicaliën. Deze coating verhoogt ook de waarde van de polycarbonaatfolie, en de beste beschermingsmaskering is nog belangrijker voor het behoud van het hardgecoate oppervlak.

Optimale bescherming voor polycarbonaatplaten

Meerwandige polycarbonaatfolie

Wist u dat polycarbonaat 250 keer zo sterk is als standaardglas, terwijl het maar half zoveel weegt?

Polycarbonaat is zo sterk dat het ideaal is voor veiligheidsbeglazing, beschermende schermen, dakramen en koepels, tunnels en beglazing van serres; het is een uitstekende keuze voor projecten waarbij een hoog veiligheidsniveau vereist is. Polycarbonaatplaten zijn ook beschikbaar met een harde coating aangebracht om hun krasbestendigheid te verbeteren of extra UV-eigenschappen te bieden.

Het is een gemakkelijk materiaal om te snijden en te bevestigen. Het kan in vele vormen en maten worden gevormd door thermovormen, omdat het maatvast blijft over een breed temperatuurbereik. Het is ook goed bestand tegen koud buigen en machinale bewerking.

Door de grote afmetingen van PC-platen is een superieure kwaliteit van de beschermfolie van essentieel belang om de problemen bij hoogwaardige bouwen aan te pakken.

Beschermfolie voor dak van polycarbonaatNovacel biedt de meest geschikte oplossing, aangepast aan elk proces:

  • Novacel 9813 en Novacel 9816 gecoëxtrudeerde folies voor veiliger thermovormen
  • Novacel 4736 gecoat papier voor zware bewerkingsprocessen
  • Novacel 4708 en Novacel 4768 gecoate folies voor in kleine stukjes gesneden platen met talrijke bewerkings-, buig- en freesbewerkingen.

Er zijn zelfs dikke en hoogontwikkelde beschermfolies voor een speciaal topniveau van bescherming met Novacel 9878 voor schuurbestendige polycarbonaatplaten of voor specifieke marktvereisten zoals geavanceerde tapes voor het bedekken van optische lensoppervlakken.


Verbeter uw merkimago

Verbeter uw merkimago

Geef uw merk meer zichtbaarheid door uw logo op uw beschermfolie te bedrukken.

Beheers uw impact op het milieu

Alle beschermfolies van Novacel zijn recyclebaar, PVC-vrij, ftalaatvrij en voldoen aan REACH.

Beheers uw impact op het milieu
Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Novacel raadt u aan om Walco applicatiemachines voor gegarandeerde efficiëntie.