Beschermfolies voor FRP/GRP-panelen

Ze worden vaak FRP (Fiberglass Reinforced Plastics) of GRP (Glass Reinforced Plastics) genoemd en zijn composietmaterialen die bestaan uit een kunststofmatrix gecombineerd met glasvezelstrengen. Deze composietpanelen presteren beter dan traditionele metalen en hout door hun superieure sterkte en duurzaamheid.

Glasvezelversterkte panelen met beschermfolie voor caravan FRP-panelen worden veel gebruikt in recreatievoertuigen (RV) of de caravanindustrie, als buitenzijwanden, dakplaten of zelfs interieurpanelen. Ze zijn ook populair bij het transport van trailers en vrachtwagencarrosserieën en ontwikkelen zich zelfs naar nieuwe gebieden zoals hygiënische en medische toepassingen dankzij hun weerstand tegen chemicaliën, microben en vocht.

Deze composietpanelen zijn verkrijgbaar in afwerkingen variërend van hoogglans tot glad of mat, en in tal van kleuren, waardoor het esthetische materialen zijn die zorg nodig hebben om onaangetast te blijven: van paneelfabricage in platen of op rollen, tijdens transport en opslag, tot en met FRP/GRP-fabricagebewerking voor het gewenste eindgebruik kunnen ze profiteren van een premium bescherming. 

De XXL-beschermfolie voor extra brede FRP/GRP-panelen

Deze panelen vereisen een hoogwaardige beschermende oplossing met het juiste hechtingsniveau, afgestemd op het FRP/GRP-fabricageproces en op de afwerking van het oppervlak, plus de juiste pasvorm met de extra grote productiebreedte (meer dan 2800 mm) van FRP/GRP-materialen.

Beschermfolie voor extra brede FRP/GRP-panelen

Dankzij het brede productassortiment en de keuze voor de beste technologie kan Novacel buitengewoon superieure beschermingsoplossingen bieden. Dankzij haar expertise blijft Novacel ook op de hoogte van de nieuwe markttrends voor hygiënische oppervlakken van haar klanten en kunnen zij geavanceerde innovaties aanbieden zoals antimicrobiële bescherming.

Beschermfolie voor hygiënische oppervlakken zoals in ziekenhuizen

De beste beschermfolies die het meest geschikt zijn voor uw proces

  • Van
  • Novacel 9046 en Novacel 9056 wordt erkend dat ze de beste waarde bieden voor de bescherming van gecoëxtrudeerde oplossingen die worden gebruikt op doorlopende lijnen die hoogglans composietpanelen produceren
  • Novacel 4407 is de gecoate folie-optie bij uitstek voor bescherming op discontinue lijnen

Voor andere oppervlakteafwerkingen, zoals satijnen of matte composietpanelen, biedt Novacel speciale, op maat gemaakte zelfklevende folies.


Verbeter uw merkimago

Verbeter uw merkimago

Geef uw merk meer zichtbaarheid door uw logo op uw beschermfolie te bedrukken.

Beheers uw impact op het milieu

Alle beschermfolies van Novacel zijn recyclebaar, PVC-vrij, ftalaatvrij en voldoen aan REACH.

Beheers uw impact op het milieu
Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Novacel raadt u aan om Walco applicatiemachines voor gegarandeerde efficiëntie.