Beschermfolies voor kunststof platen

Welkom in de wereld van kunststofdiversiteit met Novacel, de expert in oppervlaktebescherming, aan uw zijde.

Uw deskundige partner voor kunststof folies en platen 

Beschermfolies voor kunststofNovacel helpt u bij het kiezen van de meest geschikte beschermfolie voor uw toepassing om uw oppervlaktemateriaal te verzorgen, in overeenstemming met uw fabricagebeperkingen: 

  • Materiaalbasis: acryl of PMMA, polycarbonaat, polyester (APET of PETG), PVC, ABS, PS, SAN, glas/glasvezelversterkte kunststof (FRP/GRP) of kunststof platen met meerdere geëxtrudeerde lagen, zoals ABS/PMMA, ABS/PC.
  • Oppervlakteafwerking: heldere, witte, doorschijnende of gekleurde oppervlakken, met een glanzende, gladde, fluwelen, satijnen, matte, zelfs getextureerde of matte afwerking. Eventueel met extra kenmerken: gemodificeerd, slijtvast, anti-condens, anti-vingerafdruk, anti-statische platen.
  • Fabricagebewerkingen: variërend van extrusie tot machinale bewerkingen zoals boren, snijden, frezen, met inbegrip van specifieke technische bewerkingen zoals thermovormen, lasersnijden, buigen of post-fabricage bewerkingen zoals hardcoaten of digitaal printen.
  • Toepassingen: constructie, beglazing en machineafschermingen, borden en displays, verlichting en decoratie en automotive, evenals thuismarkten met sanitaire toepassingen zoals baden en meubels, inclusief keukenpanelen en UPVC-deurpanelen.

Oppervlaktebescherming van kunststof folie

Om aan deze diversiteit te voldoen, kan Novacel uw individuele oplossing samenstellen uit een breed gamma van beschermende maskeerfolies, gebaseerd op 40 jaar uitgebreide ervaring en kennis van kunststof platen. Om voortdurend gefocust te blijven op het perfect houden van uw oppervlak, het vermijden van krassen of beschadigingen tijdens de belasting bij de plaatverwerking.

Als expert in oppervlaktebescherming werkt Novacel nauw samen met zijn klanten, onder meer door technische partnerschappen aan te gaan om inzicht te krijgen in specifieke behoeften, beperkingen en vereisten om zo tot de beste beschermingsoplossingen te komen.

Een ruime keuze aan technologieën voor een verscheidenheid aan kunststoftoepassingen

Novacel is de enige ontwerper van oppervlaktebescherming die drie toonaangevende technologieën beheerst en de ruimste keuze aan oplossingen biedt om kunststof platen en folies te beschermen:

Gecoate folie

Schema gecoate folie-technologie

Gecoate folie-technologie

Gemaakt met een "door een laboratorium ontworpen" vloeibaar lijmsysteem gecoat op een folie. Een rubber- of acryllijmformule wordt gecombineerd met een polyolefine drager voor een 100% op maat gemaakte oplossing. 

Bestand tegen buitenomstandigheden, sterke hechting voor veeleisende bewerkingen zoals frezen of lasersnijden zijn slechts enkele van de voordelen van deze technologie. Herplakking na kwaliteitscontrole en betrouwbare peel-off van de maskering zonder scheuren of resten zijn eveneens zeer gewaardeerde kenmerken. 

Gecoëxtrudeerde folie

Schema gecoëxtrudeerde folie-technologie

Gecoëxtrudeerde folie-technologie

Met behulp van co-extrusie kan elke folielaag onafhankelijk worden ontworpen en gecontroleerd om aan de eisen van de klant te voldoen. Specifieke lijmcomponenten zijn chemisch verbonden met de folie tijdens extrusie om de juiste eigenschappen van hechting en reinheid te bieden voor zeer kwetsbare oppervlakken.

Voor specifieke bewerkingen zoals thermovormen, temperen of printen. Na verwijdering zijn deze hoogwaardige coex-folies volledig residuvrij en zorgen ze er ook voor dat de oppervlakte-energie niet wordt verstoord. Ze zijn ook gemakkelijk te recyclen.

Gecoat papier

Gecoat papier-technologie

Dit is een papieren drager die is gecoat met een latexlijm. Het is de traditionele beschermingsoplossing die wordt gebruikt voor polycarbonaat- en acrylplaten, voor zware processen zoals vlampolijsten en voor sommige CNC-freesbewerkingen, waarbij een zeer sterke hechting gewenst is.

Novacel biedt nu nieuwe oplossingen voor "papiervervanging". Zij zijn samengesteld uit sterke hoogwaardige folie, met behoud van een gemakkelijk beschrijfbaar "papierachtig" aspect, met het voordeel dat zij thermovormbaar zijn, wat niet mogelijk is voor papier.

Welke maskeerfolie u ook kiest, het doel blijft u gemoedsrust te geven en een hoogwaardige oplossing te bieden om de schoonheid van uw ongerepte oppervlak te bewaren en tegelijk de veeleisende processen van de klant voor innovatieve eindtoepassingen met succes te doorstaan.


Verbeter uw merkimago

Verbeter uw merkimago

Geef uw merk meer zichtbaarheid door uw logo op uw beschermfolie te bedrukken.

Beheers uw impact op het milieu

Alle beschermfolies van Novacel zijn recyclebaar, PVC-vrij, ftalaatvrij en voldoen aan REACH.

Beheers uw impact op het milieu
Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Krijg perfecte applicatiekwaliteit

Novacel raadt u aan om Walco applicatiemachines voor gegarandeerde efficiëntie.