Beschermfolies met Low Noise-technologie

De Low Noise-serie reduceert het geluid van het afrollen tot een minimum om de gezondheid van uw personeel te beschermen.

LowNoie Reduce the Db than standard film

Geluidsniveaus onder 85 DB

Novacel Low Noise - bescherming van werknemers

Dankzij de nieuwe Low Noise-technologie worden zeer goed hechtende beschermfolierollen afgerold bij geluidsniveaus lager dan 85dB. Het bereikte niveau ligt onder het niveau dat vereist is door de bestaande internationale normen: 

  • De richtlijn 2003/10/EG van het Europees Parlement,
  • De wettelijke limiet die is vastgesteld door de Occupational Safety & Health Administration (OSHA) van het Amerikaanse ministerie van arbeid (richtlijn TED 01-00-015). 

Wetgeving op de werkplek maakt het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) verplicht vanaf 85dB, de toegestane blootstellingslimiet (PEL).
  
Gezondheid en welzijn - bescherming tegen geluid

Low Noise-technology zorgt voor een stillere werkomgeving tijdens het lamineren van zeer goed hechtende beschermfolie op oppervlakken. De decibelreductie, gemeten door een onafhankelijk erkend controlelaboratorium, maakt het mogelijk het verplichte dragen van gehoorbeschermingsmiddelen (HPD's) te vermijden en biedt een ongeëvenaard hoorcomfort voor operators van productielijnen.
 
De Arbo-commissies van werknemers in bedrijven en arbeidsgeneeskundige diensten zoeken naar oplossingen om lawaai in werkplaatsen te verminderen. De NOVACEL® Low Noise-technologie speelt in op deze behoefte.

Laag geluidsniveau vergemakkelijkt het afwikkelen

Bovendien zorgt de nieuwe Novacel Low Noise-technologie voor een drastisch verminderde afwikkelkracht. Het maakt een eenvoudige lijnopstelling mogelijk en vermijdt het risico dat handmatige afwikkelhandelingen, zoals dagelijks uitgevoerd door lijnmedewerkers, pijnlijk zijn. 

De rollen worden moeiteloos door uw personeel geplaatst, waardoor het risico op spier- en skeletaandoeningen (MSD) wordt beperkt

Novacel Low Noise-serie

Low Noise-serie zorgt voor productiviteitswinst

Productiviteit en productkwaliteit zijn afhankelijk van de concentratie van operators op de productielijn. Een minder lawaaierige werkomgeving, dankzij de nieuwe Novacel Low Noise-technologie, helpt hierbij. Deze technologische innovatie beschermt de gezondheid van het personeel, een essentieel onderdeel van welzijn op de werkplek.

De nieuwe Low Noise-technologie maakt het in feite mogelijk de kosten te verlagen die zijn verbonden aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor de bescherming van het gehoor, die overbodig worden, evenals aan apparatuur die rechtstreeks is geïntegreerd op de machine voor het lamineren van beschermfolie.