Expertise op het gebied van dieptrekken

Of het nu gaat om ontwerp en decoratie, verlichting, meubels, apparaten of andere algemene industrieën, het dieptrekken van metalen is een van de meest voorkomende bewerkingen voor het vormen van platen om eindproducten te maken.

Dieptrekken van metalen

Dieptrekmachine

Dieptrekken: een zeer veeleisend proces

Bij de vervaardiging wordt met behulp van een pers een diep hol deel gevormd uit een eerder gesneden plaat. Het proces maakt de vervaardiging van ronde, vierkante, rechthoekige en andere complexe vormen mogelijk.

Dieptrekken gaat gepaard met hoge niveaus van druk en wrijving.

Metalen ondergaan hoge vervormingsspanningen. Uw kwetsbare oppervlakken worden tijdens het fabricage-, verzendings- en installatieproces met potentiële gevaren geconfronteerd.

De waarde van uw metaal kan worden geruïneerd door een enkele kras op het oppervlak. De kosten voor het repareren of vervangen van het product kunnen een grote impact op uw winstmarge hebben.

Daarom hebben aluminium en roestvrij staal een zeer technische beschermfolie op hun oppervlak nodig tijdens dit zware proces. Novacel beschermfolies zorgen ervoor dat de substraten gefabriceerd kunnen worden zonder schade en daarna veilig kunnen worden opgeslagen.

Door uw metalen te beschermen, helpt Novacel u om uw afvalpercentage en uw behoefte aan nabewerkingen te verminderen. Zo kunt u uw industriële uitdagingen het hoofd bieden en houdt u ook de afwerkingen van uw oppervlakken vrij van schade tot het einde van het productieproces - en daarna.

Novacel dieptrekoplossingen

Ontdek nu hoe "Deep blue" technologie uw dieptrekbewerkingen kan vergemakkelijken!

Bezoek de Novacel Deep Blue-website

Een breed productassortiment staat tot uw beschikking om uw waardevolle oppervlakken te beschermen tijdens de dieptrekfasen van uw proces:

  • Perfecte aanpassing aan de vorm van uw werkstuk
  • Hoogwaardige achterkant en coating om stoten en krassen tijdens het uitoefenen van druk te elimineren
  • Premium hechting aangepast aan de diepte, afwerking, tijd tussen stappen, enzovoort.
  • Easy Peel-folie is beschikbaar in het dieptrekassortiment voor de snelste, probleemloze verwijdering die de markt kan bieden.